1/θ νηπιαγωγειο κεριου


«δικαιωματα από τη πρωτη ημερα»


πρόγραμμα action aid


Με αφορμή την επίσκεψη της κούκλας «Τσιν» , της unicef αλλά και αρκετό φωτογραφικό υλικό, ξεκίνησε η πρώτη εβδομάδα μετά τις διακοπές του Πάσχα (από 23/04/12) η οποία ήταν αφιερωμένη στο πρόγραμμα «δικαιώματα από τη πρώτη ημέρα»

Στις ερωτήσεις γιατί έρχονται τα παιδιά στο σχολείο, εκείνα απάντησαν :


Στο σχολείο τους αρέσει πιο πολύ:



έξω από το σχολείο τους αρέσει :


Αν και όλο τα παιδιά περίμεναν τις καλοκαιρινές διακοπές με αγωνία ωστόσο σε κανέναν δεν άρεσε η ιδέα να μην πηγαίνουν καθόλου στο σχολείο. Η Τσιν όμως τους εξήγησε ότι η ίδια δεν πάει σχολείο γιατί βοηθάει τη μαμά της στις φυτείες του ρυζιού, μερικές φορές δεν προλαβαίνει ούτε να παίξει γιατί είναι πολύ κουρασμένη…

Τα παιδιά ζωγράφισαν τι θα έκαναν αν δεν πήγαιναν στο σχολείο και πως είναι όταν πάνε στο σχολείο.


Προκειμένου να μείνει και στο φάκελο τους το πρόγραμμα ζωγράφισαν αυτό που στους αρέσει πιο πολύ στο νηπιαγωγείο ……………………….


Τα μεγαλύτερα παιδιά του Δημοτικού που μας επισκέπτονται κάθε μέρα και αναπολούν τα χρόνια του νηπιαγωγείου θέλησαν να μας ζωγραφίσουν και αυτά τη καλύτερη ανάμνηση από εκείνα τα χρόνια.



Τέλος τα παιδιά αποφάσισαν να ζωγραφίσουν ένα σχολείο και να το κάνουν δώρο στη μικρή Τσιν για να μην είναι στεναχωρημένη…



Από το βιβλίο «όλα τα παιδιά του κόσμου» σχολιάσαμε τις συνήθειες της κάθε φυλής, στη διατροφή, στα παιχνίδια, στη κατοικία και γενικότερα στο τρόπο ζωής.

Τέλος μέσα από μουσική και αναπαραστήσαμε μια ολόκληρη ημέρα των παιδιών όλου του κόσμου.

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Κερίου Ζακύνθου στέλνουν το παρακάτω μήνυμα σε όλους τους μεγάλους:


http://education.actionaid.gr/gaw12_participants



«ΦΤΙΑΞΤΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΟΛΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»